Tikku-ukko

Kaikessa kehittämisessä, oli sitten kyseessä liiketoiminnan  tai järjestelmän, niin loppukäyttäjä pitäisi olla asioiden keskiössä. Tästä syystä yleensä aloitan tunnistamalla käyttäjät (roolit) ennen kuin aloitan varsinaisen suunnittelun.

On hyvä yrittää tunnistaa kaikki osapuolet (aikaisemmin tätä kutsuttiin sidosryhmäkaavioksi) jotta ymmärretään kehen muutos vaikuttaa ja mitä hyötyä muutoksesta on.

Aina ei ole kyseessä ihminen vaan yhä useammin on kyseessä järjestelmä josta saadaan tietoa, joka muuttaa tietoa tai jolle luovutetaan tietoa.

basicstandingKoska useasti käytän juuri tikku-ukko kuvaamaan käyttäjää ja halusin saada vähän elävöitettyä tikku-ukkoa,  niin pyysin poikaani (kiitos F.)  piirtämään joukon erilaisia käyttäjiä jolla yritän kuvat minkä tyyppistä tekemistä kyseinen henkilö suorittaa.

sittinglaptop1Mikäli haluat voit ladata kyseiset kuvat ja käyttää vapaasti kunhan muista kertoa mistä lainasit. Mikäli tarvitset uusia tai erilaisia niin ole yhteydessä niin katsotaan yhdessä mitä voidaan tehdä. Kuvat ovat tallennettua svg-muodossa (avoin, pienikokoinen ja muutettavissa).  Jos teet omia niin pyydän että laitat tännepäin yhden kappaleen. Linkki: tikku-ukko.

 

 

 

 

 

Save

Save

Save